victria  El 77,5% han votat, els catalans han guanyat, Catalunya ha guanyat. Victòria.

El canvi és a punt, ja només cal portar-lo a terme. Els catalans s'han manifestat amb un rècord de participació, ningú pot parlar de majories silencioses, no es pot vendre més aquesta moto. La democràcia catalana floreix com mai mentre a molts indrets de la UE, inclòs Espanya, cau amb gran impacte, primer baixant la participació i després amb l'aparició de tendències de caràcter feixista i xenòfob que van guanyant força.

A Catalunya guanya aclaparadorament un força transversal, una força que reflecteix una gran part de la societat catalana, un força que incomoda a alguns, fins i tot dels seus votants, però una força a qui la majoria dels catalans, que la van demanar, li han donat el màxim suport en forma de vot, li han donat el mandat per afrontar el futur immediat i l'objectiu comú cap a la independència com a base de construcció d'un país millor.

Volem ser una república.

Volem millores socials.

Volem neteja i no corrupció.

Volem independència.

Ara vindran les manipulacions de sempre. No us indigneu, no us preocupeu, són els cants dels mals perdedors, les veus de l'Espanya fosca de la qualvolem marxar. Ara diran que era un plebiscit, diran que no s'ha guanyat en vots, dirà que cal comptar els vots de CSQP i el de Unió com vots del no quan ells mateixos s'han desmarcat d'aquest debat, diran i diran...com sempre, un cabaç ple de mentires. Manipulació, no feu cas als mitjans espanyols, aquells mateixos que han fet de forma directala campanya de la por de forma fastigosai repugnant, no ens distreien del que ens convé, ells no tenen cap credibilitat, els coneixem bé, ha sigut una gran victòria del si, una victòria del seny, una victòria del ja hi ha prou, una victòria dels que busquem un lloc millor per viure, un lloc lliure, un lloc net, un lloc amb futur, un lloc de respecte, un lloc amb garanties a les nostres necessitats, un lloc anomenat Catalunya.

Xavier Mas i Casanova
Economista Col·legiat nr 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya