QUINA BARCELONA TINDREM

 

barcelona municipals1

Avui és dia d’anar a votar, o no.

Volem la Barcelona de Colau? Hem vist el que tindrem si torna a guanyar. Aquí que cadascú decideixi si vol aquest model.

Estem en un forat negre o és una ciutat brillant? Realment és una ciutat pels ciutadans o només per a uns quants? Volem que Barcelona sigui tancada a les tendències de la resta del territori català o volem que exerceixi la capitalitat de Catalunya? Volem una ciutat descatalanitzada o catalana 100%? Volem una ciutat autonòmica a l’ombra dels poders estatals o volem una ciutat amb vida pròpia, una república independent municipal? Veiem una ciutat bruta i decadent o pensem tot el contrari? Volem una ciutat que viu de funcionaris i subsidis o volem una ciutat que genera oportunitats de negoci pels seus ciutadans? Volem una ciutat en la qual creix la delinqüència, bruta o volem la reversió d’aquest trist fenòmen? Volem ser governats per polítics que parlin de cultura (cultureta) mentre fan fora els principals museus del món? Volem un batlle que parla i parla d’habitatge social mentre els nostres fills s’han d’allunyar cada cop més dels seus barris d’origen? Volem que sigui impossible circular o volem una ciutat activa i ordenada? Volem una ciutat trista o una ciutat activa? Volem fer fora l’aeroport o volem més aeroports per creixèr com a ciutat de negocis? Volem una ciutat tancada o una ciutat oberta al món, com ha sigut sempre la nostra història? Què volem? El que volem, tindrem.

Quina Barcelona tindrem? Serà la Barcelona que votem. Per això hem d’anar a votar pensant que el nostre vot és fonamental.
Jo vull una Barcelona diferent, i tú?

Cuideu-vos molt! 

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya