CIMERA DE DOS ESTATS i UNA NACIÓ

 

cimera1

El procés sobiranista s’ha acabat, diu Félix Bolaños, des de la Moncloa com a ministre de la presidència. Per a presumir-hi davant de tota Europa, el seu capo, en Pedro Sánchez, convoca una cimera franco-espanyola, el pròxim dijous 19, a Barcelona per demostrar que la Catalunya d’avui no és la Catalunya del 2023, ara el territori català i la seva capital són una bassa d’oli, l’independentisme català està dividit, s’ha diluït per la seva bona gestió i a conseqüència de la seva estratègia de diàleg inexistent, Catalunya avui està controlada, pacificada i domesticada gràcies a ell.

-"Una gran jugada mestra!"; devia pensar el president de l’executiu espanyol quan va fer la convocatòria per a demostrar tothom la finalització del procés, per a mostrar a Macron i als altres socis i “amics” comunitaris el trofeu de la victòria espanyola sobre els fets de l’1 d’octubre produïts en el marc d’una sediciosa Catalunya, per tancar un capítol a ulls de tothom amb una Catalunya rendida, dividida i humiliada.

cimera2

Ni de bon troç!. Que el lideratge independentista està dividit és un fet, que aquesta desunitat debilita públicament el nostre moviment, també. Ara bé, el Poble Català és i serà independentista amb i en la seva majoria. La divisió dels lideratges polítics pot generar confusió, tristor, desànim i cansament, però mai pèrdua de convicció en els nostres ideals i amb els nostres objectius. Som i serem una Nació, una única nació partida en dos estats des de la signatura del "Tractat del Pirineus", el 7 de novembre de 1659. Som, volem ser i serem una República independent.

Serà per inconsciència, serà per insensibilitat, serà per estupidesa, serà per provocació, serà per supèrbia, serà per prepotència, serà per ignorància, serà per indecència o serà per desconeixement, però la celebració de la cimera franco-espanyola a terres catalanes, a Barcelona, ens toca la fibra, ho considerem un insult, un greu menyspreu, un més de molts per part dels governs centralistes espanyols, ens indigna, ens agita, ens sacseja, ens regira els budells, ens encén el cor i ens cabreja sobiranament, ens fa reobrir unes ferides mai tancades, ens fa sortir del nostre plàcid i confortable aletargament, ens fa despertar, mobilitzar-nos i tornar a lluitar al crit de Visca Catalunya lliure!

cimera3La cimera de dos estats i una Nació. La cimera dels dos estats, organitzada des de Madrid i París, no ha entès, una vegada més, que ells tenen un estat, però que nosaltres som una Nació. Crec i espero que donem una ferma resposta el dijous vinent, espero que posem en evidència que l’han cagat! Sembla que la seva convocatòria ha sigut un gran error de càlcul, i els hi pot sortir el tret per la culata, de moment, ha tingut com a conseqüència la unió de qui fa mesos estaven separats, provocant la mobilització conjunta del Consell de la República, l’ANC i d’Òmnium Cultural, tots plegats. Ara als estats, els hi toca de nou blindar la ciutat, reprimir si cal, silenciar-nos, manipular notícies i mentir, com sempre, però la realitat la sabem, ens fa i farà forts.

Ni Espanya ni França poden venir a Barcelona a prendre decisions sense escoltar-nos, hem de demostrar que nosaltres volem exercir la nostra sobirania dins del territori català.

cimera4Hem de fer-nos escoltar o obligar-los a silenciar i fer callar per la força. Silenciar i fer callar, igual que fan quan el govern espanyol, també els de Podemos que hi són dins encara que vagin de “progres i guais”, van ser còmplices de les desenes de morts que hi va haver a Ceuta. Silenciar i fer callar, quan van ser repressors actius de l'aplicació del 155 a Catalunya, vulnerant totes les nostres llibertats. Silenciar i fer callar, els motius pels quals el Froilán se’n va amb l’avi cap a Abu Dhabi, carai! Aquesta ha sortit amb rodolí i tot.

Malgrat ser un dia feiner, malgrat que el lloc buscat és de difícil accés, i malgrat el fred que sembla que hi farà, hi hem de ser, ens hem de manifestar en contra.

El #19GenerSortimAlCarrer a la #MobilitzacióUnitària19G

Cuideu-vos molt! 

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya