OBRIU EL LLUM QUE HEU APAGAT

 

obriuelllum1

Desconec si els polítics dels partits independentistes són conscients del que significa que els votéssim el darrer 14F, no sé si entenen el que vol dir que els seus votants assumíssim riscos personals i sortíssim a votar en plena tercera onada pandèmica i en un dia plujós i lleig com va ser aquell, no sé si valoren el sacrifici i la responsabilitat d’apostar per a ells, de donar-los la confiança i una oportunitat més a qui creiem que no s’ho havien guanyat prou, i de fer-ho malgrat ser moments molt durs, en alguns casos superant la sensació de poca importància que tenen certes coses quan hi ha hagut pèrdues personals irremeiables recents.

Desconec si ho entenen i ho valoren, però el que està clar i asseguro és que nosaltres, els votants que hi vam anar, que hi vam ser com sempre, que ens vam exposar, vam fer cua i vam depositar la papereta en una urna fregada amb gel hidroalcohòlic, sí que entenem i valorem el que vam fer, ho entenem i ho valorem perfectament.

Per a nosaltres, la política, les eleccions, la democràcia i el país és un aspecte molt important de les nostres vides present i futures. No us ho preneu de broma ni amb cap mena de frivolitat, ni ens volgueu enganyar més, per a nosaltres és un tema molt seriós i clau, per aquest motiu no entenem el teatre que veniu fent i feu de forma repetitiva. No ens interessen gaire, de fet gens ni mica, els vostres jocs autonomistes de repartiment de càrrecs i cadires, ni tampoc els vostres discursos buits de contingut que serveixen només per escaquejar-vos de les vostres promeses, un cop arribeu al poder.

obriuellum2Obriu el llum que heu apagat. Polítics d’ERC i de JxCAT, no ens interessen les vostres diferències, no us hem triat per fer-les públiques, esbombar-les i obligar-nos a contemplar frustrats les vostres desavinences i confrontacions. Veure com us comporteu ens cansa, ens molesta i ens comença a fer cert fàstic. Deixeu-nos tranquils que nosaltres ja hem fet la nostra tasca, una i mil vegades, ara feu la vostre feina, enteneu-vos, però no només per escollir un President més i ja està, enteneu-vos per tot un pacte de legislatura que permeti portar a terme allò pel que heu sigut votats.

Cap de vosaltres és un partit majoritari sobre l’altre. Hi ha molts votants, a Catalunya, entre els que estic inclòs, que podem canviar d’ERC a JuntsxCAT i a l’inrevés pel discurs del moment, per la història, per les persones de la candidatura, però heu de saber que el gran gruix dels votants saltem i podem saltar de l’un a l’altre. Els partits en sí no sou els importants, encara que us ho penseu, el que és important és el que representeu, sou l’alternança d’una tendència ferma, d’una voluntat imparable i incanviable que és el fet de voler marxar d’Espanya, el fet de ser independents per a ser millors, no per trobar-nos sempre al mateix lloc. No ens falleu més perquè no us ho perdonarem i passarem per sobre vostre.

obriuelllum3Prou d’estafadors polítics, prou de cíniques mentides i falsedats, prou de polítics escapistes que es creuen amb el dret d’incomplir el que han promès, prou de gent que no ens respecta . No més comentaris sobre la necessitat d’eixamplar la base, prou de parlar d’il·lusoris referèndums amb l’estat, prou d’acceptar les sentències injustes dels tribunals espanyols, prou d’inexistents taules de diàleg, prou de pidolar vacunes i altres recursos bàsics, prou de justificar la nostra cultura i la nostra llengua, prou de presos i exiliats, prou de règim de l’Espanya del 78, prou Espanya. Prou de donar-vos més temps per a no fer res.

La Independència i la República Catalana és el motiu dels nostres vots, la recuperació de la Terra perduda i de les nostres Llibertats és el desig del Poble Català, que guanya les eleccions malgrat totes les amenaces, tota la violència i tota la repressió.

Feu bondat i cuideu-vos molt!

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya