POCAVERGONYES!

pocavergonyes1

Pocavergonyes!
No vau tancar l’Estat quan l’havíeu d’haver-lo tancat. Vau permetre les comunicacions internes de persones facilitant la contaminació des de Madrid a tot arreu. No vau confinar, ni a temps, ni totalment, com s’havia d'haver fet, i ara ho heu de fer, dues setmanes tard, amb més de cinc mil morts i amb vuitanta mil casos d’infectats oficialment, que en són molts més, donat que com que no hi ha tests, no es coneix ni se'n té idea de l’abast real de la pandèmia, vora sis mil morts a les vostres esquenes


Una grip com un altre dèieu!, que estava controlat i que hi hauria poca quantitat de casos, vau afirmar. Ens heu posat a tots en risc, i a molts els hi heu destrossat la vida, en sou còmplices de l'homicidi dels qui no ho han pogut superar, per no haver-hi fet res, únicament gestos cara a la galeria, explicant mentides com sempre. La vostra irresponsabilitat ha sigut letal, ha sigut assassina.


Pocavergonyes!
No podeu ser tan rucs, em resisteixo a creure-ho. Però, com es pot ser tant dolent i miserable, per no fer cas als científics que us deien que les mesures eren insuficients del tot. Per no fer cas d'en Quim Torra, primer President autonòmic que us dèia les veritats, per què? Per què és català i no és un titella? Per què l’odieu? L’heu acusat de poc solidari i per què? Perquè es negava a seguir-vos el joc i a ratificar les vostres falsedats. Sou uns xenòfobs, sou uns racistes, sou uns degenerats.

 
Heu retirat les competències a les Comunitats Autònomes en matèria de Salut, alentint i perdent sensibilitat en el sistema, ara que cal més agilitat i ràpida reacció que mai. Us heu posat a negociar el preu d’unes mascaretes, ara que el temps és un factor vital, perdent el subministrament. Heu fet comandes a empreses no homologades. pocavergonyes2


També heu retirat les competències en matèria de Seguretat, traient-les hi als científics, els de debò, i portant-les a uns militars carregats de galons, però sobretot carregats d’incompetència, de desconfiança i d’humanitat que és el que cal ara.


Pocavergonyes!
L’Economia no té temps. No n'hi ha de temps. Sou uns negligents i us esteu carregant l’economia, governs espanyols i europeus, s’ho estan carregant tot i ara no es pot amagar el cap sota l’ala. No n'hi ha d'alternativa, s’ha de finançar l’economia, però de forma total, no a miquetes que només allargaran el patiment, poc temps per cert. Ara cal suport total, sense límit per empreses i treballadors, i cal fer-ho ara, no d’aquí quinze dies o tres setmanes, ara o ja serà tard!. S’han de garantir els salaris i els ingressos, s’ha de donar diners als autònoms, a les empreses perquè puguin pagar a altres empreses, i a les famílies. S’han de congelar els impostos totalment, però no per la via de gestionar un aval mitjançant la banca, congelar vol dir congelar, aturar-ho!.


D'allò que feu ara, en dependrà el nostre futur. La catàstrofe sanitària, tard o aviat, s’acabarà. Llavors ha d’haver quedat un món on les persones poguem tornar als nostres llocs de treball i aquests no estiguin arruïnats i en fallida.


Pocavergonyes!

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya