llibertatpresos  L’1-O va ser una gran victòria del poble sobre el règim. La lluita per la democràcia a Catalunya ha fet aflorar novament el que sempre ha estat la ideologia dominant de l’estat heretada de generació en generació, l’autoritarisme i el totalitarisme, una ideologia controlada per una casta que només sap i pot controlar el territori per la força, sense democràcia i sense llibertat, que només accepta i compren un estat-presó com forma d’estat.

És l’Espanya de sempre, ho porta el seu ADN, la que pretén demostrar la seva victòria acarnissant-se ferotgement amb les minories, la que busca sang i després més sang, la que busca fer mal i més mal. La mateixa que no acceptava als jueus i els va obligar a ser conversos per sobreviure, però que no parava aquí, sinó que aprofitava la Inquisició (equivalents als tribunals polítics d’ara) per obligar-los a renegar de les seves creences, i així i tot, continuar perseguint-los i torturant-los. És l’Espanya violenta, repressora, dictatorial, l’Espanya en blanc i negre, la verdadera Espanya, l’Espanya del Franco-Style. No us enganyeu, no és un problema del govern, és un problema de país, de la seva majoria de gent, d’estructura.

Som dos mons, cada vegada més i més allunyats, irreconciliables. El 70% dels catalans refusa el 155 i el 70% dels espanyols el volen. A Catalunya guanyen els partits que volen la independència catalana, i a Espanya, els que volen eradicar el pensament independentista a cop de porra. Catalunya vol votar i Espanya vol impedir les votacions. Uns som demòcrates i els altres no ho són. Les manifestacions pro-independència són pacífiques, plenes de somriures, exemple de convivència; mentre que les que volen impedir-la són agressives, destructives, carregades d’odi i mala llet. Uns demanen llibertat i els altres demanen presó. Uns expliquen al món el que està passant i els altres ho amaguen, fins i tot, als seus. Un volem ser República, els altres volen continuar sent un Regne, on mana un Rei que ningú ha escollit. Uns volem recuperar la Generalitat, ara intervinguda, per posar-la al servei del poble; altres volen utilitzar-la al seu servei. Uns et donen la mà, altres et peguen amb ella. Uns som acusats de ser adoctrinats, mentre els altres acusen del que són ells.

La presó política que és Espanya es combat des de Catalunya amb democràcia persistent, amb dignitat col·lectiva i personal enfront de la repressió d’uns, de la submissió d’altres i de l’equidistància dels que fa anys que deien que volien fer un nou estat espanyol però que s’han conformat posar-se al servei incondicional de la casta de sempre, a canvi d’ocupar unes poques butaques a les sales del poder espanyoles, que a la vegada no són més que titelles i estan al servei d’ambiciosos i superiors poders corporatius financers.

Sortir de la presó, de l’estat-presó, és el millor, és assolir la plena llibertat.

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya