cegada1cegada2  Que bonic és l’amor!

Que bonic és l’amor!, que ens revoluciona les hormones, començant per la testosterona de caràcter més animal, seguint per la dopamina que no ens permet veure els defectes de la parella, i finalitzant per l’oxitocina i la vasopressina que ens permeten una visió més racional i enfortiment del vincle.

Que bonic és l’amor! Sobretot quan és cec. Encara que es transformi en tragèdia, com li passava a l’Estrellita Verdiales, la protagonista nena prodigi de l’obra de La Cubana quan coneix a Jean François de qui s’enamora bojament però una broma avícola-escatològica d’aquest la deixa cega de veritat.

Que bonic és l’amor! Encara que et provoqui cegueres físiques com a l’Estrellita o cegueres psíquiques, com a la Cristina Borbón, la nina de los ojos” campechanos de sang blava quan va conèixer a l’Iñaki, un ja vanitós però aparentment sano muchachote del norte, format a Catalunya, jugador d’handbol d’èxit reconvertit en reputat home de negocis de pa sucat amb oli, que ha resultat ser un corrupte com la copa d’un pi.

Cegada d’amor, de La Cubana a la Cristina. Tant se val, tot si val.

Que bonic és l’amor!, que et fa tenir ulls només pel teu marit però no per veure les seves obscures maniobres, que et porta a signar documents i documents, de forma continuada, davant d’una tropa d’advocats i notaris a dojo, sense tan sols llegir-los, només perquè ho desitja el teu estimat amb qui confies absolutament, amb qui tens dipositada tota la fe del món. Què bonic és l’amor!

Que bonic és l’amor!, que fins i tot aconsegueix que la Constitució espanyola s’apliqui de forma diferent, que fa que els espanyols siguin diferents davant la Llei. I és que l’amor sobrepassa les fronteres, els límits i les Lleis.

Que bonic és l’amor!, sobretot quan et serveix com argument per ser absolta d’una segura condemna de presó en la causa penal del Cas Nóos, per frau fiscal, prevaricació, falsedat, malversació de caudals públics i blanqueig de diners.

Que bonic és l’amor!, a la ficció i a la realitat. Quq bonic va ser veure l’obra de ficció Cegada d’amor a La Cubana! I que bonic a sigut assistir al teatrillo-reality Cegada d’amor de La Cristina!

Ah! Que es tractava d’un cas real? Que no era cap ficció?...Doncs que trist és que alguna cosa tan bonica com l’amor sigui utilitzada per una cosa tan fastigosa com aquesta, no?

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya