SENYORETS QUE ES PASSEGEN PER MADRID REUNINT-SE AMB LA GENT EQUIVOCADA

 

senyorets1

Creo que son señoritos que se paseaban por Europa reuniéndose con la gente equivocada porque así durante un rato se creían James Bond. No nos representan. No nos representan. Y me estoy conteniendo, y me estoy conteniendo porque esto es de una frivolidad terrible”.

La resposta de Gabriel Rufián, portaveu d’ERC al Congreso de los Diputados, contestant a una pregunta feta per un periodista prou conegut per pertànyer a la fosca caverna mediàtica d’extrema dreta, aprofitant el conflicte d’Ucraïna, el delata i posa de manifest qui és i el que fa intentant criminalitzar i dividir l’independentisme català. És un anticatalanista com a portantveu d’un partit catalanista. Una pena.

Un portantveu independentista que es converteix en portantveu de la porqueria de les clavegueres de l’estat espanyol per a desacreditar al president Puigdemont i desprestigiar les relacions internacionals del legítim govern català a l’exili. Qui les fa, no mereix representar als milers i milers de votants independentistes que van confiar en el seu partit, un partit històric que sembla que avui està segrestat pels seus cabdills, per uns “senyorets que es passegen per Madrid reunint-se amb la gent equivocada perquè així una estona es creuen Mortadel·lo i Filemó. No ens representen. No ens representen. I no em vull contenir perquè em generen molta vergonya i també fàstic”.

senyorets2Desconec si el President es va reunir amb autoritats russes, ell ho ha desmentit i tot fa veure que no hi ha proves, però tampoc m’importa gaire. Aznar, Zapatero, Rajoy, l’emèrit i el seu fill Felip han estat amb Putin, per atraure i consentir als seus oligarques i negocis. Les relacions internacionals són així, no tinguem una doble moral, entre els estats fundadors de l’ONU trobem la dictadura d’Aràbia Saudí que fa una setmana va assassinar a 81 persones en una execució col·lectiva, l’Espanya de Franco va poder-se adherir, i actualment hi formen part dictadures flagrants com la Tailàndia del cop militar de Prayut Chan-o-cha, la Veneçuela de Maduro, la Libia de Fayez-al-Sarraj, el Burundi de Pierre Nkurunziza i el Qatar de Tamin ben Hamad al Thani, entre altres.

No seré jo qui defensi a en Puigdemont, encara que reconec que em cau bé. Mai vaig votar a Convergència, en aquest sentir no soc sospitós, però és ridícul dir que “mai ha representat la nostra línia en política internacional reunir-nos amb sàtrapes”, suposo que considerant el terme sàtrapa en el sentit col·loquial i pejoratiu de la paraula, quan seus, pactes i combregues amb l’estat espanyol, quan votes a favor d’un dels partits del 155, quan t’abstens en una votació en la qual s’aproven els pressupostos de la Casa Real Española, entre altres incongruències, que només es poden explicar per algú que parasita, viu (i viu molt bé) i perviu a costa dels altres.

senyorets3I tu, senyoret Rufián, qui ets per a donar el carnet de gent a la qual classifiques com a equivocada? Qui és la gent equivocada i la gent encertada? Qui no ha mogut ni un dit mentre s’esclafaven els nostres drets i llibertats és gent encertada o equivocada? Qui ha permès l’abús, l’exili i l’empresonament per motius ideològics és gent encertada o equivocada? Voler seure a negociar amb un estat que ven armes a les pitjors i més sanguinàries dictadures del planeta Terra és seure amb gent equivocada o no? Com deia Don Martínez, un profe meu de llengua castellana als Salesians de Rocafort “tanto daño hace el que mata como el que estira de la pata”.

senyorets4Tensar més una corda que ja està prou fissurada per a acabar-la d’estripar, i trencar la coalició de govern no és eixamplar la base de l’independentisme, fer-ho és ser curt de mires com a estadista de país, fer-ho és anar contra la voluntat dels vostres votants i del pensament majoritari del país, malgrat enquestes manipulades com les aparegudes aquesta setmana, fer-ho és pensar en una Catalunya espanyola i autonomista com a màxim, és pensar com a súbdit espanyol i no com a sobirà català, és intentar fer soroll i muntar un pollastre per a evitar que els votants no vegin clarament que no s’ha complert cap dels punts de la ruta independentista promesa abans de les eleccions.

Arrogant de pacotilla, imitador de Toni Cantó d’ERC, grimpa-busca-selfies com ningú, personatge-frau, vividor de pa sucat amb oli, pagaràs amb l’oblit per les teves mentides i amb el més absolut menyspreu per les teves misèries i la teva traïció.

T’ho diu un republicà que no s’agenolla davant de cap rei ni noble, t’ho diu un d’esquerres ben enteses, que lluita per a minimitzar els desequilibris mitjançant la riquesa col·lectiva i no la pobresa per a tots, i t’ho diu un català.

Aquest país no s’ha fet ni es farà mai amb gent equivocada, aquest país es fa i es farà amb tota mena de gent.

 

Cuideu-vos molt,

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya