TENIM 3 PRESIDENTS

 

tenim3presidents1

Conec personalment al Pere Aragonès des de fa temps. És bona gent. És independentista fins al moll de l’os. Pragmàtic, molt pragmàtic. És un dels organitzadors del canvi d’ERC liderat per Oriol Junqueras, un partit on predominaven els ideòlegs històrics de la falç i el martell, del puny en alt, per eixamplar-lo en els darrers temps, recuperant l’esperit burgès d’esquerres que sempre havia tingut ERC, amb un missatge progressista però conservador en alguns aspectes, al costat de les classes treballadores però també de respecte a les pimes i a la iniciativa empresarial. Un missatge que ha permès a aquest partit sortir de l’estancament, augmentar el nombre de votants i captar a les classes mitjanes.

Ara ja, un cop en Pere s’ha convertit en el 132é President de la Generalitat de Catalunya, hem de veure que vol fer aquest net d’empresari tèxtil i hoteler d’èxit en els temps franquistes, que va ser alcalde de Pineda de Mar des de 1966 amb la dictadura fins al 1987 com a electe per Alianza Popular, el partit anticatalanista precursor del PP. Ell ha de triar, si passar a la Història com el líder del procés d’independència de la República Catalana, o fer-ho com un trepa o com un simple mentider més. Tens la meva confiança Pere, Molt Honorable Senyor Pere Aragonès, endavant!.

Som afortunats els catalans, doncs tenim un segon President, en Carles Puigdemont. President legítim, que va tenir que prendre el camí de l’exili per la repressió i l’acarnissament sofert per l’estat espanyol, per la dictadura que governa realment aquest estat, per la impunitat dels nostres acèrrims enemics que ens forcen a continuar estant a un estat on no hi volem ser. Un President legítim a qui van haver de fer fora, a qui han perseguit de forma constant, un President al qual després de guanyar novament unes eleccions van haver d’impedir que fos investit quan la ciutadania l’havia votat.

tenim3presidents2El President Puigdemont segueix sent President de ple dret, està legitimat com a tal en la ment i en el cor de tots els catalans que desitgem i defensem Catalunya com a nació. Ha manifestat i també ha actuat sempre defensant el referèndum de l’1 d’Octubre i la proclamació de la República Catalana, que per desgràcia, ell mateix va posar en stand-by. Ell més que ningú, sap que l’estat espanyol no actua ni actuarà amb honestedat com caldria esperar en un estat democràtic. El menysteniment del Consell per la República a les negociacions, és una cosa entre partits, però no ens serveix al poble. Puigdemont és i serà President fins a la formalització de la República Catalana.

tenim3presidents3Però cap nació esdevé un estat si aquesta nació està dividida, com és evident que ho estan els dos partits principals, ERC i JxCAT, per això tenim el "tercer President", que som nosaltres mateixos, el President més important i més legitimat. Tenim 3 Presidents. Sense unitat no hi haurà independència, nosaltres, poble de Catalunya, hem de prendre protagonisme com a President, com a governant de la nostra nació, hem de passar per sobre de qui vulgui retornar a l’autonomisme, hem de passar per sobre de qui no estigui disposat a tot per proclamar la nostra independència. Som el tercer President, som el garant i el controlador dels altres dos, som la força, som nosaltres.

Esperem que els 3 Presidents no correspongui a la faula dels 3 porquets, on només hi havia un de treballador, el tercer porquet, mentre els altres dos s’ho passaven bé tocant la flauta i el violí. Quan va venir el llop i va bufar, i en el nostre cas el llop no s’ha anat i segueix tenint molta gana, els dos porquets no pencaires van anar corrent a refugiar-se a casa del porquet treballador. Pere i Carles, treballeu, treballeu i treballeu per construir una casa a prova del llop, feu pinya per construir una casa per a tots.

Senyors d’ERC, vosaltres no heu guanyat cap eleccions. Senyors de JxCAT, vosaltres no heu guanyat cap eleccions. Senyors de la CUP, vosaltres encara menys heu guanyat cap eleccions. Per separat no sumeu res, no sou res. Uniu els vostres objectius, renuncieu a part del vostre argumentari pel bé comú, pacteu i sigueu lleials, perquè junts si que sumeu, junts sí que sou.

Reconstruïm el país que volem, tinguem sentit d’Estat, només junts proclamareu i proclamarem la nostra Llibertat com a poble.

 

Veurem que passa els dies vinents, veurem que passa a les setmanes i mesos vinents, on només hi ha la certesa que el tercer President mai ens fallarà.

 

Feu bondat i cuideu-vos molt! 

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya