GOVERN SÍ, PERÒ NO A QUALSEVOL PREU

 

governsiperono1

Si la formació del govern a Catalunya ha d’estar condicionada a 4 anys més d’autonomisme, no en vull cap de govern. Si ha de condicionar-se només a l’indult pels presos polítics catalans, no en vull cap de govern. Si la plasmació d’un nou govern ha de comportar un acord de mínims només per investir a Pere Aragonés i repartir-se el control de les conselleries, no en vull cap de govern. Si el pacte de govern no inclou un pacte per la INDEPENDÈNCIA, no en vull cap de govern.

Tant jo, com els qui hem votat algun partit independentista, sigui ERC, JuntsXCat, Cup o Primàries, ho hem fet per tornar a engegar i esmenar allò que la repressió de les forces d’ocupació espanyoles, la feblesa de les nostres institucions, la poca convicció dels governants post 1-Oct, la manca de lideratge i la covardia dels líders, van aturar i espatllar.

Els catalans som independentistes. Tots no, clar, però la majoria ho som. Res del que ha passat en els darrers 4 anys, ni la repressió, ni la mediocritat de partits i dels nostres líders, ens ha fet canviar aquest objectiu ferm, aquesta voluntat, aquesta necessitat, aquest desig, aquesta il·lusió, aquest convenciment.

governsiperono2Govern sí, però no a qualsevol preu. No renunciarem a la Independència de la República Catalana, no ho farem. Polítics de partits independentistes: no m’expliqueu històries, potser no hi entenc prou, però la veritat  es que no m’interessen, perquè no hi estaré d’acord, no vull escoltar més excuses, no vull patir més demores, no escoltaré més dialèctica de covards, no vull més tirar pilotes fora, prou d’enganys, prou de dir-nos que ara no és hora.

Cap a la INDEPENDÈNCIA de plè, de forma ferma, unilateral i ràpida o no cal que en formeu cap de Govern, no us hem votat per ocupar càrrecs i cadires, no us hem votat per donar-vos temps i temps, us hem votat per fer, per actuar, per proclamar i defensar Catalunya com a nou Estat, i no per fer-ho d’aquí 20 o 40 anys, per fer-ho ara!

governsiperono3Ja no us compro més arguments que serveixen per a no fer res, no us compro més aquest espectacle grotesc, ridícul, vergonyós i lamentable que us porteu entre vosaltres. Deixeu de fer el ridícul, deixeu-vos de farses, deixeu de jugar amb nosaltres, deixeu de fer-nos mal, d’entristir-nos, i d’intentar baixar-nos l’autoestima com a catalans independentistes. No ho aconseguireu, ho som, ho serem i cada vegada ho serem més. Per mil repressions a les que ens sotmetin, per mil polítics botiflers, renegats i covards que hi hagi, nosaltres seguirem i seguirem fins a aconseguir l’objectiu.

Som demòcrates, serem demòcrates, amb Espanya no hi haurà democràcia. Som lliures, serem lliures, amb Espanya no hi ha llibertat. Volem el millor per a nosaltres i pels nostres fills, això no canviarà, amb Espanya no ho tindrem.

Declareu la Independència, declareu la República, declareu l’Estat Català, abaixeu la bandera espanyola de les institucions, obriu les claus de les presons per alliberar els presos polítics, obriu les portes al retorn dels exiliats, declareu la tan anomenada desobediència d’una punyetera vegada, preneu i controleu els Mossos, les infraestructures, ports i aeroports, feu fora als jutges espanyols i a les seves forces d’ocupació. Nosaltres us seguirem, hi estarem i lluitarem. Doneu-nos els recursos per fer-ho i ho farem.

Us hi atreviu? Us ho creieu? Hi esteu disposats? Sou prou honestos amb el que heu predicat? Sou prou valents per liderar-ho? Ho voleu fer? Esteu capacitats per fer-ho? Ho tornem a fer?

Si la resposta és negativa, no cal que en formeu cap de Govern, no us volem a la Generalitat, no us hem votat per 4 anys més de no fer res.

 

Feu bondat i cuideu-vos molt! 

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya