GENS HONORABLE CONSELLER D’INTERIOR...I D'ALTRES

 

conseller1

Si heu de gestionar el govern del país com ho feu amb el departament d’Interior, millor deixem-ho estar.

No hi ha manera de saber-ho solucionar? El problema és que no hi ha manera de poder-ho solucionar quan el que no es vol és fer-ho. Tant et diguis Miquel Samper, com que et diguis Miquel Buch, o l’històric “capo di mamporreri” Felip Puig, a tots us hauria de caure la cara de vergonya d'haver dirigit una policia violenta, sense cap mena d’integritat, que sempre utilitza la força per atacar als mateixos.

Els cossos policials manats pel conseller d’Interior, el gens honorable conseller d’interior...i d'altres que ho consenteixen, ataquen brutalment i s’extralimiten, al qui es manifesta en defensa de les causes justes i les llibertats, mentre protegeixen institucions no democràtiques que són les que generen la violència, fins i tot, salvaguarden les manifestacions de feixistes que campen de forma impune pels “carrers que seran sempre nostres” però que ells s’en han apropiat. Manats pel conseller o manats directament des de Madrid? Si es així, parleu, expliqueu les coses.

Us donem el vot precisament per a tot el contrari del que feu. És una trista i cínica paradoxa que els que esteu al govern, i que heu sigut votats per posar fi a l’arbitrarietat i a l’abús de poder, a la repressió i a un estat policial, ara sigueu els que doneu les ordres per reprimir amb tota la força bruta d’un policia violent, catalanofòbic, armat i fora de control.

conseller2Us donem el vot per protegir els més vulnerables, no per desnonar-los i enriure-vos d’ells. Us donem el vot per millorar la precarietat i aquesta empitjora cada dia. Us donem el vot perquè protegiu als demòcrates dels feixistes, no al inrevés. Us donem el vot, per protegir a la gent que es manifesta contra les injustícies, perquè gestioneu i no reprimiu la justificada ira del poble quan protesta pel segrest d’un raper com en Hasel. Us donem el vot i la majoria del 51% perquè canvieu ja una policia xulesca, corrupta i “abusona” per una policia eficient, no lesiva amb els valors democràtics, una policia del costat del poble català que és qui la paga, i a qui es deuen. Us donem el vot per mantenir l’ordre, no la repressió, ni per anar buidant ulls a la gent.

Us donem el vot i ens traïu. A Espanya, la gent va votar al PSOE per derogar la Llei Mordassa, i la Llei Mordassa segueix perquè és una eina dissuasiva, una eina de poder, una eina per transmetre la por. Fa molts anys que a Espanya sempre és així, aquest és un dels motius pels quals volem marxar. A Catalunya votem Independència, però sempre trobeu una excusa per no fer-la efectiva, i mentrestant anem fent el treball brut als espanyols. Us creieu més llestos que nosaltres perquè ens enganyeu, una vegada, dues, tres, cent vegades, mil. Són més llestos que els altres, els qui es van colar a la cua de la vacunació? O simplement són menys ètics. Si ens deixem enganyar tant, ells més llestos no seran però nosaltres més rucs potser sí.

conseller3Ningú volem els actes vandàlics, perseguiu aquests, on estava la policia mentre es trencaven els aparadors de les botigues? Curiosament, a les càmeres de televisió sempre surten els que roben i fan destrosses, però aquests mai són enxampats ni detinguts. Mentre els Mossos, encapsulen, acorralen, persegueixen, carreguen, ataquen, agredeixen, peguen i detenen als participants d’una manifestació, que com la de Gràcia d’ahir, era pacífica fins a la seva intervenció. Estrany, oi?

Sí, és estrany. Com estrany és que el Gobierno de España hagi refusat recórrer la sentència que confirma el dret dels Franco a ser indemnitzats per les despeses contretes des del 1975 al Pazo de Meirás, no? Com estrany és que en una democràcia plena s’empresoni a cantants pel contingut de les seves cançons, no? Com estrany és que polítics i líders socials estiguin empresonats tres anys després d’haver posat urnes perquè la gent pugui votar, no? Com estrany és que els anomenats Molt Honorables siguin Gens Honorables.

És estrany o és la por? La por d’avui es convertirà amb lluita i ràbia demà, no ho dubteu. Quan comencen a desobeir de debò?

 

Feu bondat i cuideu-vos molt!

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya