VACCINAR PER VULNERABILITAT, ÚNIC CRITERI

 

vacuna1

He estat dues setmanes sense escriure, dues setmanes de Covid, de dol.

Vivim a un estat corrupte, corrupte de dalt a baix, d’esquerra a dreta. Corrupte en vertical, en horitzontal i en diagonal, es miri com es miri. La corrupció permeabilitza, embruta, contamina i destaca en tots els aspectes d’aquest estat: aspectes econòmics, aspectes jurídics, aspectes socials, aspectes culturals. Quin fàstic!

I com que la corrupció és present a tot arreu, també hi està en un tema tan delicat com és el vaccinar, vaccines insuficients per cert. El Gobierno de España remarca en la seva estratégia per la vaccina Covid19 el següent (literalment): “El objetivo general de la Estrategia de Vacunación COVID-19 en España es reducir la morbilidad y la mortalidad causada por esta enfermedad mediante la vacunación frente a COVID-19, en un contexto de disponibilidad progresiva de dosis, y protegiendo a los grupos más vulnerables”. La vulnerabilitat és la clau del criteri del protocol de vacunació, no hi ha ni ha d’haver-hi cap altre.

Vaccinar per vulnerabilitat, únic criteri. Vulnerabilitat, cap més. Que hi hagi polítics, batlles i regidors, que vulguin aprofitar-se'n de la seva situació d’influència, que hi hagi alts càrrecs de l’estat, grups de militars que pensin que són estratègicament rellevants, que hi hagi gent amb molts de diners, poderosos i barruts que pensin que la seva vida te més valor que la dels altres, forma part de la picaresca, però que ho puguin fer i ho facin, com ha sigut, és corrupció.

vacuna2Com poden tenir accés a aconseguir un bé tan preuat, vital, vigilat i reglat com són les vacunes? Si ens hem assabentat d’uns quants que ho han fet, quants més hi ha que les han robat i no ho sabem? No serà que la lentitud de les vaccinacions i la manca d’aquestes es deu al fet que s’estan desviant a un grup, més o menys nombrós, de privilegiats? No s’estarà traficant, per influències o per diners, amb les vaccins? L’emèrit i el preparao s’han vaccinat?

Això no és cap anècdota, això no es tracta d’uns quants que s’han passat de la rosca, això és el modus operandi en aquest podrit estat. Corrupció. És intolerable. Exigeixo!  i exigim saber com aquesta gentussa, aquesta escòria inhumana ha tingut accés als vaccins. I, si hi som a temps que no rebin la segona dosi, que no la rebin ni ara ni mai, per jetas, per aprofitats, per aprofitar-se'n dels vulnerables.

Ens posen en risc, estan jugant amb les nostres vides. Ells van deixar entrar el virus, a mi no em serveix que diguin que els va agafar per sorpresa. Ells van deixar que el virus es propagués més enllà de la primera onada, amb una segona onada i una tercera. Ells no fan res per salvar els llocs de treball i els ingressos dels ciutadans i empreses. I ara, ells pretenen vacunar-se “d’amagatotis”, ells i la seva banda de coneguts, amics i favorits. S'en enriuen de nosaltres a la nostra cara, Pedro Sánchez i Salvador Illa els primers, ells callen i ja sabem que qui calla, atorga.

vacuna3Fa molts mesos que estem preservant les nostres vides i la dels nostres éssers estimats, malauradament no tots ho hem aconseguit. Cada retard logístic, cada dilatació en el termini ens posa en risc. Cada injectable que va a parar a un braç privilegiat enlloc d’un braç d’una persona és una ofensa, un acte de mala fe, una malversació de fons, un insult, un menyspreu, i una irresponsabilitat del Gobierno i els seus negligents, lladres i pocavergonyes dirigents.

No importa el partit que mani, la corrupció persisteix. Els vestits segueixen sent carregats al contribuent, les targetes black romanen d’una forma o altra, les vacances continuen sent comptabilitzades i disfressades com viatge de treball , etc. Tot recau sobre nosaltres, que seguim pagant impostos i callant, obedients, solidaris, mentre que polítics, curas, militars i tota mena de paràsits incapaços de fer una carrera professional normal, però que es senten superiors mentre continuen desenvolupant el trading d’informació, les portes giratòries, els txanxullos de tota mena i els txollos de passadís.

Si ho permeten ara que això va de la nostra vida i dels nostres, vosaltres (nosaltres) mateixos...

Feu bondat i cuideu-vos molt!

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya