ANTIMASCARETES, LLIURES ELLS PER CONTAMINAR ELS ALTRES

antimascaretes1

La recomanació generalitzada per les autoritats sanitàries i els científics per evitar nous contagis es basa a mantenir la distància de seguretat, la utilització de mascaretes i la higiène constant.

Estudis recents de la Universitat de Califòrnia han incidit en la necessitat i importància de la mascareta, no només com a protecció contra nous contagis sinó també com a element fonamentat per disminuir la càrrega viral. A més càrrega viral, més virus, més malalt i més probabilitat de què el virus sigui letal. L’augment d’assimptomàtics té una relació directa amb l’augment de persones que utilitzen la mascareta.

A ningú ens agrada portar la mascareta, a ningú; és una mesura extremadament molesta, fa calor, tenim la sensació que ens ofeguem, no parlem bé, no veiem bé, als que porten ulleres els hi entela. La mascareta ha canviat la nostra forma de viure, però és una mesura imprescindible fins que no arribi una solució, sigui per la via de la vaccinació o per erradicació, molt improbable avui en dia.

Sobta, no entenc i em preocupa, que davant l’evidència de la importància de la mascareta, evidència predicada per la comunitat científica en general i pel sentit comú individual de cadascú, facin la seva aparició moviments socials en sentit contrari, moviments que a l’estat espanyol tenen com a portaveus entre altres al cantant Miguel Bosé (i ho sento perquè aquest tipus em quèia bé), un professor de ioga, una poeta-fotògrafa cosina d’Esperanza Aguirre i un agricultor-gurú com en Josep Pàmies, denunciat per frau en diverses ocasions per la comunitat mèdica i científica. Un cantant, un professor de ioga, una fotògrafa i un agricultor... Tots ells uns genis en la matèria, clar!

Terraplanistes, negacionistes, antivacunes, antisistema (alguns), conspiranoics i altres espècies de personatges delirants tuttiquantum del món sencer atempten contra la salut pública, surten al carrer per exigir i cridar “llibertat”, denuncien l’existència d’una falsa pandèmia i es manifesten amb pancartes en les quals es pot llegir frases com “el virus no existeix”, “volem veure el virus”, “bote, bote, bote, aquí no hay rebrote” i “les mascaretes maten”. Què volen aquesta gent? Quina llibertat defensen? La llibertat per a contaminar els altres? Antimascaretes, lliures ells per contaminar els altres. La vostra llibertat, igual que la meva, acaba on comença la dels altres.

Si una cosa ens sorprèn d'aquests grups que es manifesten, i segur que molts de vosaltres heu observat, és veure la seva disparitat ideològica, veure com conflueixen gent de l’extrema dreta i gent de l’extrema esquerra com a militants més actius dels antimascareta, borjas-mari fatxes i perro-flautes, ambdós grups desconfien de l’autoritat, la desobeeixen per imposar la seva radicalitat i ambdós pensen que s’estan violant els seus drets, però realment els uneix què ambdós extrems són irresponsables amb els col·lectius, no els importa la desvinculació cívica de la resta dels ciutadans, fan de l’egoïsme i de l’individualisme la seva ensenya.


antimascaretes2Però molt d’ull amb aquest tema, fa cent anys la propaganda nazi feixista difonia notícies sobre un complot jueu per dominar el món i tots sabem com va acabar allò. Ara ens pot semblar impossible, però les coses comencen per una falsa notícia que la gent creu, després en ve una altre i una altre fins que es perd la percepció de la realitat i finalment hi ha milions de persones embogides que perceben que només ells tenen el coneixement davant la resta, esclaus d’una ciència dominada per ments perverses, però que realment viuen dins d’una gran mentida explicada a base de falsedats, fal·làcies i informacions alienes a qualsevol racionalisme. Quan manca l’anàlisi i la reflexió, tot es tracta de forma simplista i lliurar-se al feixisme és el més fàcil. D’això a Catalunya, en sabem força.

Us escolteu el que dieu, negacionistes?, de debò us penseu que en Bill Gates és el Joker i que està darrera de tot per establir un nou ordre mundial?, de veritat n'esteu segurs que les mascaretes us tornen intel·lectualment vulnerables, i us atreviu a comprar elixirs miraculosos que triomfen als grups de whatsapp?, de veritat considereu que portar la mascareta us fa presa fàcil de malvats poders fàctics i ocults que us transformaran la vostra part humana per canviar-la per tecnologia?, de veritat creieu que després de les mascaretes vindran les vacunes amb un nanoxip incorporat que controlaran per via del 5G les vostres ments?. ÉS RIDÍCUL!, sou ridículs! però el problema és que també sou perillosos, jugueu amb una malaltia que s'ha encomanat a 13 milions d’humans i ha matat a més de mig milió de persones oficialment, extraoficialment en són moltes més.

Ja ho dèia l'Albert Einstein “Hi ha dues coses infinites, l’Univers i l’estupidesa humana. I de l’Univers no n’estic del tot segur”. Només aquesta frase pot explicar que a 3 setmanes d’iniciar el curs escolar ens estiguem plantejant l’inici d’aquest curs en unes condicions quasi normals, presencials i sense mascareta per part de l’alumnat. Una vegada més, la irresponsabilitat dels nostres polítics, que no saben gestionar les coses en la seva profunditat i realitat, ens portaran al desastre. Cal esperar a un rebrot a les aules per actuar? Cal esperar l’ingrés a l’UCI d’un important nombre dels nostres nanos, o dels familiars amb els que hi tinguin contacte? La pandèmia continúa, mai ha marxat i per aturar-la cal responsabilitat.

Per acabar tres preguntes, sense resposta avui, sobre la no-utilització de la mascareta:


1.- Per què la gent, quan parla pel mòbil pel carrer, es treu la mascareta?
2.- Per què la gent, quan fa rutes de muntanya i es creua amb altres persones, no es posa la mascareta?
3.- Per què la gent, quan passeja el gos, es treu la mascareta?
Perquè... parlar pel mòbil, fer ruta per la muntanya i passejar el gos, no eviten encomanar la Covid-19.

Cuideu-vos molt!

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya