yellowIL·LEGÍTIMES I IMPORTANTS

L’Espanya dels Borbons o la República Catalana. No demòcrates del 155 o demòcrates transversals. Repressió o il·lusió. Violència o pacifisme. Presos polítics o llibertat. Enterrar-nos en vida o viure plenament. Esclavatge o independència. Retrocedir 40 anys o fer un pas endavant. 17 de Juliol del 36 o 1 d’octubre del 2017. Aquest dijous, triem!

En el marc d’unes eleccions tan falses com rares, unes eleccions il·legals, il·legítimes i importants, s’ha d’anar a votar.

Unes eleccions convocades per qui no té potestat legal per fer-ho, el govern d’Espanya, qui no ostenta la representació del poble de Catalunya, amb una clara vulneració del procediment democràtic, amb una Junta Electoral clarament parcial, bel·ligerant contra els partits independentistes que tenen els seus líders principals sense poder fer campanya, bé per estar empresonats o bé per estar a l’exili, amb uns mitjans espanyols desbocats i desbocant la balança de forma miserable cap al costat dels no demòcrates mentre exigeixen escrupolosa neutralitat als mitjans públics catalans, i sense aixecar el peu del pedal de la por, no manifestant si respectaran els resultats de les eleccions del 21D o ve si seguiran amb l’aplicació de la imposició de l’article 155, que és com ells es senten còmodes, sense dialogar, sense parlar, sense negociar, sense entendre, ocupant i usurpant, amb les seves brutes mans com diria en Rufián, les institucions catalanes de forma il·legal i il·legítima.

Però malgrat la seva il·legitimitat, ningú pot ser un il·lús, ningú pot passar de tot, ningú pot cansar-se i quedar-se a casa el dia de les votacions, hem d’anar a votar pel nostre futur, pel nostre benestar, per la nostra dignitat, per la nostra llibertat.

Perquè els infectats que parlen de desinfecció, igual que els nazis parlaven de desinfectar al jueus abans de dur-los a les càmeres de gas, no ho puguin fer.

Perquè els descerebrats que parlen d’escapçar els partits que pensen diferent, els que pensen de fet, i que voldrien escapçar als seus votants si poguessin, perquè no ho puguin fer impunement.

Perquè cap botiguer, cap petit o mitjà empresari pugui veure perillar el seu negoci en mans de les grans empreses, les de l’Ibex35, les de les portes giratòries, les de l’Opus-Dei, les emanades de les grans corrupteles derivades del franquisme ara reencarnat.

Perquè cap pensionista es quedi sense cobrar la seva pensió, on els estafadors, els malgastadors, els mentiders, els violents, els hereus i seguidors del franquisme, i els corruptes a gran escala s’ho han polit tot.

Perquè no es pugui mai més parlar de liquidar la nostra sanitat, liquidar el nostre sistema educatiu, liquidar les nostres institucions, liquidar la nostra economia i tots els que vivim d’ella.

Perquè hem de seguir creient amb l’Europa dels pobles, de la gent i no pas l’Europa dels Estats i les multinacionals que evadeixen els seus impostos i busquen la monopolització i domini de la societat.

En definitiva, per la democràcia, per nosaltres mateixos i pels nostres, hem d’anar a votar.

Votem en groc!!

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya