catalonia map with flag shirt men s premium t shirt  El Parlament ha declarat la República catalana com Estat independent i sobirà. Ara sí!

Ara sí que ja puc dir que a més de ser d’un país anomenat Catalunya, sóc de l’Estat de la República catalana. Sóc català, sóc republicà. No tinc un altra nacionalitat, ni la vull tenir, perquè ser català i ser republicà m’omple, em satisfà, em fa feliç.

Els meus somnis i anhels, el record de les llàgrimes vessades pels meus ancestres, la fermesa del meu pensament, la il·lusió dels meus estimats, el futur millor dels meus fills, s’han fet realitat. Un conjunt de motius racionals i emocionals fan que el dia d’avui sigui un moment d’eufòria, el començament dels dies de l’esperança, el primer dels dies de la llum, de la llibertat enfront del darrer dia de la foscor, de la violència, de la por.

Som catalans, tenim el nostre Estat, republicà i català, que defensarem a totes, i el defensarem perquè és nostre, perquè l’estimem i perquè val la pena tenir-lo. Per fer-ho, hem de pensar des del primer moment que ja som independents, que estem sols, i que hem de demostrar al mon que som capaços de fer-ho com ningú i sense cap ajuda. Que no ens reconeixen avui, ja ens reconeixeran demà. Som bons, som persistents, som collonuts, hem de creure amb nosaltres, i creiem.

Ja no som Espanya. Qualsevol influència d’un país estranger ja no existeix. Hem de fer desaparèixer, amb fermesa però educació, els seus símbols que no fan res als nostres edificis. Hem de convidar a marxar, per les bones i de forma pacífica però amb convicció, a la policia, a la guàrdia civil, i resta de les forces d’ocupació que estan al nostre territori, des d’avui un Estat sobirà aliè per a ells. Hem d’establir el nostre sistema judicial en un temps rècord. Hem d’anunciar a les empreses com hem de procedir amb els impostos. Hem d’informar als bancs, els requisits per treballar a Catalunya, i que s’ha acabat qualsevol intervenció als comptes del nostre govern, de les nostres institucions i empreses, que vingui dictada per tribunals estrangers. Som catalans i som republicans, no som espanyols, ni formem part de cap regne.

Del Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí, de Tarradellas, hem anat a els ciutadans de Catalunya ja som aquí, del Parlament. Estem fent història, no cada dia neix un nou Estat, menys el nostre, generacions i generacions de catalans ho han intentat però no han aconseguit, nosaltres ho hem fet i ho seguirem fent, gràcies a ells, per ells, gràcies a nosaltres, per nosaltres i els nostres descendents.

Ahir el sacrifici, avui el treball, demà la glòria.

 

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya