governconfia  He dubtat, m’he sorprès, m’he angoixat, m’he decebut, m’he desesperat, he temut, no he entès, he reflexionat i finalment he decidit. La meva decisió és seguir les 3Ps recomanades per 2P (President Puigdemont): perseverança, paciència i perspectiva; amb tota la meva confiança i respecte cap a ell, i la resta del govern de la legítima República catalana.

Vaig confiar i tenir respecte quan deien que tindríem urnes i paperetes, encara que semblava impossible, però així va ser. Vaig confiar i tenir respecte quan no va declarar la independència al cap de 48 hores de l’1 d’octubre. Vaig confiar i tenir respecte abans de la declaració de la República i quan ho va fer, a l’instant que el Senat espanyol, declarava de forma il·legal i il·legítima l’aplicació abusiva de l’article 155. Vaig confiar i tenir respecte davant l’aparent passivitat del govern català davant el cessament de  la totalitat del govern de la Generalitat i la dissolució del Parlament de Catalunya dictaminada pel govern espanyol, per cert, un estat aliè a aquelles hores. Vaig confiar i tenir respecte quan s’acatava el que dictava Madrid per acció pròpia o per via dels polititzats, desprestigiats, manipulats i antidemocràtics tribunals espanyols, als que mai més els anomenaré com justícia. Vaig confiar i tenir respecte quan s’apostava per la pau quan el més senzill hagués sigut cridar la violència. Vaig confiar i tenir respecte a l’estratègia de portar a la meitat del govern a Brussel·les i deixar a l’altra meitat a Barcelona. Vaig confiar i tenir respecte en la decisió de deixar el control del territori i les institucions en lloc de lluitar per elles. Només el temps ens respondrà a la pregunta si aquestes accions corresponen més a debilitats que a fortaleses.

Perseveraré, tindré paciència, i intentaré veure les coses amb perspectiva. No serà fàcil però ho faré. I ho faré perquè vull viure i sobreviure en una República catalana efectiva, un país fet en llibertat, no ho vull fer en un estat repressor, en un estat ultrareaccionari, en un estat violent, en un estat autoritari i dictador. Vull viure en un estat amb catalans. No vull viure en un estat amb espanyols, no vull estar amb gent que es creu les mentides sabent que són mentides només que perquè els interessa, no vull conviure amb gent que calla davant la persecució i ensenyament de polítics i persones que no han fet res més que pensar diferent i complir el seu mandat democràtic, no vull romandre amb gent que ens odia i molt simplement pel fet de ser catalans.

Faré tot el que està en les meves mans, el meu cos i el meu pensament per aconseguir aquest anhel, aquest objectiu. Si s’ha d’anar a Brussel·les, doncs ja tinc els bitllets i l’hotel. Si hem de fer cassolada, la fem. Si hem de manifestar-nos una o mil vegades, ens manifestem. Etc. No defallirem, no claudicarem. Estaré en peus, ara i sempre més, amb el cap ben alt, alerta i molt disposat.

Ara ens trobem davant d’unes eleccions convocades pel govern espanyol. No són unes eleccions més, no sabem si vénen imposades per una instància europea superior, si són plantejades com plebiscitàries pels no demòcrates (em nego a anomenar-los unionistes, la unió és un altra cosa, una cosa bonica, no aquesta colla de feixistes, alguns disfressats de socialistes). No tinc cap gana d’anar a votar, pot semblar que reconegui el nou ordre imposat pels no demòcrates amb existència de presos polítics i manifesta vulneració dels principis democràtics, però votaré, no importa si és presentem un grup de concentració o cada partit va a la seva bola, votaré perquè els hem de derrotar, encara que faci mandra, encara que faci ràbia, encara que faci pena, encara que faci fàstic.

El resultat del 21-D ha d’enfortir encara més el resultat de l’1-O, ha de servir per recuperar les nostres institucions il·legalment i il·legítimament robades, ha de consolidar la declaració de la nostra República.

Confiança i respecte amb la nostra gent, confiança i respecte amb el nostre govern legítim.

Salut i República! Confiança i respecte!

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya